LIQUID GLASS (υγρό γυαλί)

https://www.evochem.gr/images/stories/virtuemart/product/LIQUID%20GLASS%20A+B-ALL%2020208.png

Διάφανη εποξειδική ρητίνη 2 συστατικών, (υγρό γυαλί) ιδανική για την κατασκευή διακοσμητικών εφαρμογών

Μεγάλη προσοχή στην ποσότητα και τον τρόπο ανάδευσης διότι το υλικό μπορεί να ανεβάσει μεγάλες θερμοκρασίες.

  1. Οι επιφάνειες πρέπει να είναι στεγνές και καθαρές από σκόνη και λίπη.
  2. Φροντίστε ο χώρος τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για ενσωμάτωση - ανάδευση και τα δοχεία δοσομέτρησης και ανάδευσης να μην έχουν υγρασία. Σε δύσκολες περιπτώσεις θα βοηθήσει η χρήση αφυγραντήρα.
  3. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε ποσότητες σε αναλογία ρητίνη Α προς σκληρυντή Β, 100 : 60.
  4. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ζυγαριά ακριβείας ή δοσομετρικό δοχείο.
  5. Η ανάδευση δεν πρέπει να γίνεται με δράπανο αλλά με σπάτουλα – ξύλο.
  6. Ανακατεύετε μόνο όση ποσότητα πρόκειται να χρησιμοποιήσετε άμεσα γιατί το μείγμα αρχίζει να σκληραίνει πολύ γρήγορα. Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα ανάμειξης και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσεται η ταχύτητα ωρίμανσης του υλικού λόγω εξώθερμης αντίδρασης. Θέλει εξαιρετική προσοχή σε θερμοκρασίες άνω των 25oC. Προτεινόμενος χρόνος εργασιμότητας από 5 - 10 λεπτά μέχρι 15 - 20 λεπτά σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.
  7. Αν εφαρμόζετε το υλικό σε δόσεις θα πρέπει η κάθε στρώση να εφαρμοστεί μόλις αρχίσει να πήζει η προηγούμενη ή εναλλακτικά αφού έχει πήξει η προηγούμενη στρώση .
  8. Αν χρησιμοποιείτε καλούπι ψεκάστε το με MINOS SILICONE SPRAY πριν την έγχυση του υλικού σε αυτό για να μην κολλήσει. Για καλούπωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελαμίνη με spray σιλικόνης, πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο( αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας – νάιλον φύλλα και σακούλες ) κλπ.
  9. Εφαρμόστε το υλικό στη προετοιμασμένη επιφάνεια έχοντας φροντίσει να καλουπωθεί για να μην τρέξει η ρητίνη.
  10. Κατά τη σκλήρυνση του υγρού γυαλιού πρέπει να αποφεύγεται η υψηλή θερμοκρασία, η υγρασία και η σκόνη.
  11. Εάν χρησιμοποιείτε το LIQUID GLASS ως βερνίκι, απλώστε ομοιόμορφα με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
  12. Αν τυχόν εγκλωβισθούν φυσαλίδες αέρος μπορείτε να τις βγάλετε με καρφίτσα η με θερμοπίστολο αέρα – σεσουάρ, προσέχοντας μην αναπτυχθεί θερμοκρασία.
  13. Η αρχική ωρίμανση έρχεται σε 4 – 6 ώρες και η πλήρης ωρίμανση γίνεται σε 4 - 7 ημέρες ανάλογα με το πάχος της στρώσης και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  14. Μετά την σκλήρυνση οι ατέλειες του καλουπιού ή και της εφαρμογής μπορεί να τριφτούν με γυαλόχαρτα και να γυαλισθούν μέχρι να είναι σαν γυαλί .

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Η υγρασία προκαλεί αλλοιώσεις στην αντίδραση και δημιουργεί φυσαλίδες. Ιδιαίτερη προσοχή στα ξύλα που δεν είναι αρκετά στεγνά. Σε τέτοιου τύπου εφαρμογές καλό είναι να ασταρώνεται η επιφάνεια με LIQUID GLASS σε λεπτή στρώση, και αν βγουν φυσαλίδες να τριφτούν και να ασταρωθούν ξανά.
  • Δεν είναι κατάλληλο για έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία (UV) αλλά διαθέτει την καλύτερη δυνατή αντοχή από όλα τα αντίστοιχα προϊόντα.
  • Αντικείμενα διακοσμητικά με χαμηλό ειδικό βάρος πρέπει να στερεώνονται για να μην επιπλεύσουν ή μετακινηθούν μέχρι την τελική ωρίμανση του υλικού.
  • Συνιστάται να μην αναμιγνύονται μεγάλες ποσότητες υλικού. Η θερμοκρασία επιταχύνει την εξώθερμη αντίδραση και εγκλωβίζει φυσαλίδες από την μίξη του υλικού. Αν παρατηρηθεί υπερθέρμανση του υλικού μην το χρησιμοποιήσετε.
  • Σε περίπτωση σοβαρής υπερθέρμανσης με πιθανή έκλυση καπνού, ψεκάστε με σπρέυ νερού την επιφάνεια για να πέσει η θερμοκρασία.
  • Κλείνετε καλά τα δοχεία και μην αλλάζετε τα καπάκια τους.
  • Συνιστάται η δοκιμή καταλληλότητας των υλικών για κάθε εφαρμογή.
  • Ενδείκνυται για επαγγελματική χρήση ή από άτομα με την κατάλληλη τεχνική εκπαίδευση.
  • Επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας μας για τεχνικά θέματα.

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΓΡΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ

Μπορείτε να χρωματίσετε το υγρό γυαλί με τις διαφανείς χρωστικές SWAN COLOURMIX LIQUID GLASS, που διατηρούν την διαφάνεια του υγρού γυαλιού ενώ παράλληλα προσφέρουν εξαιρετικό χρωματιστό αποτέλεσμα στις δημιουργίες σας.

Χρειάζεται πολύ προσοχή για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι χρωστικές είναι πολύ συμπυκνωμένες. 1-3 σταγόνες μπορεί να είναι αρκετές για χρωματισμό 50gr τελικού προϊόντος.

Οδηγίες εφαρμογής: προσθέσετε τη χρωστική SWAN COLOURMIX LIQUID GLASS στο Α συστατικό σε μικρή ποσότητα. Αναμίξτε καλά με καθαρό γλωσσοπίεστρο μέχρι τη πλήρη ομογενοποίηση της χρωστικής δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον πάτο και στα τοιχώματα του δοχείου. Προσθέστε το συστατικό Β (σκληρυντής) και αναμίξτε καλά.

Προσοχή: μεγάλη ποσότητα χρωστικής μπορεί να εμποδίσει την πήξη του υγρού γυαλιού. Οι χρωστικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το χρωματισμό ολόκληρης της κατασκευής ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη τελική στρώση για να δημιουργήσουν ένα φόντο. Λάβετε υπόψη ότι η χρωματισμένη ρητίνη στο δοχείο ανάμιξης θα φαίνεται πολύ πιο σκούρα από ότι όταν εφαρμόζεται σε λεπτότερη στρώση σε μεγάλη επιφάνεια.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Καθαρίζουμε εργαλεία ή τυχόν περισσεύματα, αμέσως μετά τη χρήση με διαλυτικό νίτρου. Αφού πήξει βγαίνει μόνο με διαβρωτικό Mercola STRIPP & CLEAN.ο LIQUID GLASS είναι ισχυρή, διάφανη εποξειδική ρητίνη υγρού γυαλιού, δύο συστατικών, εξαιρετικής μηχανικής αντοχής και πρόσφυσης, με πολύ μεγάλη αντοχή στην υγρασία, διαλύτες και θερμοκρασία. Είναι ιδανικό για εμβαπτισμό και καλούπωμα όμοιων και ανόμοιων υλικών, χωρίς να συρρικνώνεται. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ειδικών διακοσμητικών εφαρμογών με ανάγλυφα αντικείμενα γεμίζοντας τα κενά και τους πόρους και σχηματίζοντας μία τελική επιφάνεια σαν γυαλί. Με το LIQUID GLASS μπορείτε να δημιουργήσετε απίστευτες καλλιτεχνικές κατασκευές για διακόσμηση και χρήση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Διαυγές
  • Εξαιρετική πρόσφυση και συγκόλληση
  • Εξαιρετική μηχανική αντοχή
  • Εξαιρετική αντοχή στην υγρασία
  • Εξαιρετική αντοχή στη θερμοκρασία
  • Εξαιρετική αντοχή στα περισσότερα χημικά
  • Βάφεται με ειδικές διάφανες χρωστικές SWAN COLOURMIX LIQUID GLASS

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

  • Χιλιάδες καλλιτεχνικές εφαρμογές μπορούν να γίνουν από κάθε ιδέα και υλικό. Τραπέζια, μπολ, δίσκοι σερβιρίσματος, σκαμπό, τρισδιάστατοι πίνακες με φυσικά εκθέματα. Ενδεικτικά αναφέρονται αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το υγρό γυαλί: φύλλα και άνθη αποξηραμένα ή πεπιεσμένα, όστρακα, έντομα, βότσαλα, ζεόλιθοι, καρποί, ξερά τρόφιμα (ξηροί καρποί, όσπρια, ζυμαρικά) αναμνηστικά, μπιμπελό, κοσμήματα, φωτογραφίες, νομίσματα, διακοσμητικά ξύλα και πολλά άλλα.
  • Διαφανείς επικαλύψεις δαπέδων με διακοσμητικά στοιχεία όπως βότσαλα, νομίσματα, και πολλά άλλα αντικείμενα.
  • Το LIQUID GLASS είναι ιδανικό για την προστασία και τη διακόσμηση επιφανειών από ξύλο, μέταλλο, πέτρα, κεραμικά, πορσελάνη, χαρτόνι κλπ.
  • Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, το internet και το YouTube για ιδέες και τρόπους εφαρμογής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις