Σε διάφορα σημεία της τοιχοποιίας εμφανίζονται φουσκάλες και σε άλλα το χρώμα έχει σκάσει και έχει ξεφλουδίσει.

https://www.vechro.gr/sites/default/files/styles/problimata_kai_luseis_310x208/public/2020-05/fouskales.jpg?h=bebb23eb&itok=INXjtXkE
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ
  1. «Τοπική» έλλειψη πρόσφυσης ασταριού και χρώματος.
  2. Μεγάλη υγρασία της τοιχοποιίας (εισερχόμενη από προβληματικές σωληνώσεις, έδαφος) και αδυναμία της επιφάνειας να «αναπνέει» ικανοποιητικά, ώστε να αποβάλλει τους υδρατμούς.
  3. Η υγρασία της επιφάνειας όταν αυτή βάφηκε ήταν πολύ αυξημένη.
  4. Δεν χρησιμοποιήθηκε το κατάλληλο αστάρι ή το αστάρι αραιώθηκε υπερβολικά ή το αστάρι δεν συνεργάζεται σωστά με το τελικό χρώμα.
  5. Βαφή επιφάνειας σε υψηλές θερμοκρασίες (>35οC)
  6. Κακή ποιότητα υποστρώματος (σοβά)
    Η ΛΥΣΗ
    1. Προληπτικά θα πρέπει να περιοριστούν οι παραπάνω αιτίες που προκαλούν τα φαινόμενα και η νέα επιφάνεια στη συνέχεια να ασταρωθεί με αστάρι νερού Smaltoplast Universal Primer ή με αστάρι διαλύτου Smaltodur Silicone. Μετά εφαρμόζεται ακρυλικό χρώμα Smaltoplast 100% Ακρυλικό ή Smaltoplast Silicone, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη πρόσφυση. Το Smaltoplast Silicone επιτρέπει στην επιφάνεια να «αναπνέει» και ταυτόχρονα την αδιαβροχοποιεί. Το «αναπνέον» αστάρι Smaltoplast Universal Primer εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα ακρυλικά χρώματα της VECHRO.
    2. Κατασταλτικά, η βαμμένη επιφάνεια θα πρέπει να καθαριστεί από τα παλαιά χρώματα να στοκαριστεί όπου χρειάζεται με ultra Smaltoplast fix, να ασταρωθεί και να βαφεί με τα παραπάνω προτεινόμενα συστήματα βαφής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις