Ανάπτυξη μούχλας σε εσωτερικές επιφάνειες

                 

  https://www.vechro.gr/sites/default/files/styles/problimata_kai_luseis_310x208/public/2020-05/moyxla.jpg?h=bebb23eb&itok=9LGLlTii                          Ανάπτυξη μούχλας σε εσωτερικές επιφάνειες 

 

 
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ

  1. Πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας, σε συνδυασμό με κακό αερισμό των χώρων.
  2. Οι υδρατμοί συμπυκνώνονται στα σημεία της τοιχοποιϊας όπου υπάρχει ελλιπής θερμομόνωση ή θερμογέφυρες.
  3. Συσσωρευμένη υγρασία στην τοιχοποϊία (από προβληματικές σωληνώσεις, οροφές, υδρορροές, κ.ά.)
  4. Πορώδες επιφάνειας τοίχου. Εάν το χρώμα του τοίχου είναι κακής ποιότητας και ματ, δημιουργούνται πόροι οι οποίοι αποτελούν φωλιές για τους μύκητες
  5. Συστατικά του χρώματος μπορούν να αποτελέσουν τροφή για τους μύκητες. Κατάλληλα σχεδιασμένα χρώματα μπορούν να μην αποτελούν τροφή, αλλά αντίθετα να «σκοτώνουν» τους μύκητες. Στις επιφάνειες αυτές αναπτύσσεται σταδιακά ο μύκητας της μούχλας (σημαντικός παράγοντας αλλεργικών ενοχλήσεων)

    Η ΛΥΣΗ

    1. Για την αποφυγή συμπύκνωσης υδρατμών εσωτερικά,απαραίτητη είναι η βελτίωση της θερμομόνωσης της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ τοιχοποιϊας, όπου εκτός από την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης μπορεί εναλλακτικά να εφαρμοσθεί το ενεργειακό χρώμα της VECHRO “Smaltopast Thermo” στην εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιϊας.
    2. Στην περίπτωση συσσωρευμένης υγρασίας απαιτείται η επίλυση προβλημάτων σε σωληνώσεις, οροφές, υδρορροές, κλπ.
    3. Για την επαναβαφή της επιφάνειας, απαιτείται αρχικά πολύ καλός καθαρισμός της, εφαρμογή μυκητοκτόνου υγρού και (μετά το στέγνωμα της επιφάνειας) εφαρμογή 1 στρώσης αστάρι Smaltox Hydro (μονωτικό λεκέδων & αστάρι) και για την αποφυγή επανεμφάνισης του μύκητα της μούχλας 1-2 στρώσεις Smaltoplast extra Silk eco (οικολογικό, αντιμικροβιακό & υποαλλεργικό βελουτέ ματ πλαστικό χρώμα) για προληπτική και κατασταλτική δράση ή Smaltoplast Kitchen & Bath για κατασταλτική δράση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις