Εμφάνιση άσπρης σκόνης ή χιονιού στη βαμμένη επιφάνεια ή ασπρίλες που φαίνεται να «τρέχουν» στον τοίχο με μορφή καταρράκτη.

https://www.vechro.gr/sites/default/files/styles/problimata_kai_luseis_310x208/public/2020-05/xionia.jpg?h=bebb23eb&itok=EtJW9QE3
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ
  1. Τα άλατα του σοβά, των τούβλων και του μπετόν μεταφέρονται στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου μέσω των τριχοειδών, των ρωγμών και της υγρασίας.
  2. Οι σοβάδες δεν έχουν την κατάλληλη σύνθεση.
  3. Ο τοίχος ασταρώθηκε πριν στεγνώσει ικανοποιητικά ο σοβάς.
  4. Ο τοίχος δεν ασταρώθηκε σωστά (π.χ. υπερβολική αραίωση στο αστάρι ή χρήση κακής ποιότητας ασταριού).
  5. Το χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί δεν παρουσιάζει καλές αντοχές στη «μετανάστευση» των αλάτων.
    Η ΛΥΣΗ
    1. Προληπτικά θα πρέπει να περιοριστούν οι παραπάνω αιτίες που προκαλούν και ενισχύουν το φαινόμενο και η νέα επιφάνεια στη συνέχεια να ασταρωθεί με αστάρι νερού Smaltoplast Universal Primer ή με αστάρι διαλύτου Smaltodur ή με αστάρι διαλύτου Smaltodur Silicone. Μετά εφαρμόζεται ακρυλικό χρώμα Smaltoplast 100% Ακρυλικό ή Smaltoplast Silicone ή Smaltoplast Elastic, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή στη «μετανάστευση» των αλάτων, σε σύγκριση με άλλα ακρυλικά χρώματα!
    2. Κατασταλτικά, η βαμμένη επιφάνεια θα πρέπει να καθαριστεί από τα παλαιά χρώματα και τα άλατα, να στοκαριστεί όπου χρειάζεται με ultra Smaltoplast fix, να ασταρωθεί και να βαφεί με τα παραπάνω προτεινόμενα συστήματα βαφής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις