Σε ξύλινες βερνικωμένες επιφάνειες παρουσιάζονται σκασίματα και τα βερνίκια ξεφλουδίζουν, ενώ το χρώμα του ξύλου έχει αρχίσει να αλλοιώνεται.

https://www.vechro.gr/sites/default/files/styles/problimata_kai_luseis_310x208/public/2020-05/skasimata_3ylines.jpg?h=bebb23eb&itok=WHSXF4Fp
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ
  1. Κακής ποιότητας βερνίκι χωρίς ικανοποιητική πρόσφυση και ελαστικότητα.
  2. Πολλαπλά στρώματα παλαιών βερνικιών
  3. Συστολές και διαστολές του ξύλου καθώς και άντληση - απόδοση υγρασίας από το ξύλο στο περιβάλλον, καταπονούν το βερνίκι προστασίας.
  4. Η βερνικωμένη επιφάνεια είναι εκτεθειμένη σε καιρικές συνθήκες με μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας.
  5. Το βερνίκι δεν περιέχει τα κατάλληλα φίλτρα UV για να προστατεύσει το ξύλο από χρωματικές αλλοιώσεις.
Η ΛΥΣΗ
  1. Προληπτικά θα πρέπει η ξύλινη επιφάνεια να ασταρωθεί με Συντηρητικό νερού Smaltoxyl hydro και στη συνέχεια να βερνικωθεί με βερνίκι νερού Smaltoxyl hydro. Η ξυλοπραστασία νερού VECΗRO εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε σύγκριση με όλα τα βερνίκια διαλύτου υπερέχει, αφού δεν ξεφλουδίζει και δεν απολεπίζεται, αναπνέει, συντηρείται και επαναβάφεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται η απομάκρυνση του προηγούμενου βερνικιού.
  2. Κατασταλτικά, η επιφάνεια θα πρέπει να καθαριστεί από τα παλαιά βερνίκια με Διαβρωτικό VECHRO και να συντηρηθεί με τη ξυλοπροστασία νερού Smaltoxyl hydro.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις